HIP Sint-Jan


Oostmeers 27
8000 Brugge
T: 050/47.18.50
F: 050/47.18.51

HIP Sint-Jan

Peda

Studente aan het werk op haar kamer

Capaciteit 2017-2018

Op peda kunnen 20 niet-gesubsidieerde en 12 gesubsidieerde meisjes op een vrijere en zelfstandige basis verblijven. De kamerverdeling gebeurt volgens onderwijsniveau. Gelijkvloers en eerste verdieping zijn voor de grootste groep pedastudenten, afkomstig van de hogescholen Howest, VIVES en ZoWe.

Kamers pedagangen zijn volledig afgescheiden van internaat of semi-peda.

Bereikbaarheid van de verantwoordelijken

Wanneer de noodzaak zich voordoet, is het mogelijk op gelijk welk moment van de dag of nacht beroep te doen op de beheerder of opvoedster via het gewone telefoonnummer van HIP Sint-Jan (050/47.18.50) of door nummer 350 op de vaste toestellen in de gangen. Tweede contactpersoon is oproepbaar via binnenpostnummer 356.

Maandagavond: Icket Carol
Dinsdagavond: Icket Carol
Woensdagavond: Mia Vanhie
Donderdagavond: Mia Vanhie
Vrijdagavond tot 19u: Mia Vanhie
Zondagavond vanaf 19 u: Mia Vanhie

Dagorde

Ontbijt kan tussen 7u en 9u vrij genomen worden.

Tussen 17u45 en 18u45 is er warm avondmaal. Wie zich niet ingeschreven heeft voor het avondmaal komt om 18u30 aan de beurt. Warme maaltijd omwille van stage later laten opwarmen, kan op aanvraag.

Bezoekers zijn tot 20u welkom. Na 20u is er geen bezoek meer omwille van studie, nachtrust en veiligheidsoverwegingen.

Gedurende de weekdagen tijdens het schooljaar hebben de pedastudenten met hun badge dag en nacht toegang tot de peda.

Afwezigheden

Na 22u weggaan of niet op peda slapen omwille van stage of andere redenen is mogelijk mits correct invullen van het afwezigheidsregister. Dit boek wordt om veiligheidsredenen ingevuld en ligt dag en nacht aan de balie van het onthaal.

Pedastudenten die nog onder secundair onderwijs vallen, dienen in geval van volledige afwezigheid altijd een afwezigheidsattest in.

Brugge studentenstad

Stad Brugge vindt de aanwezigheid van studenten belangrijk. Ze hoopt dat jong getalenteerden de weg naar Brugge vinden en er ook blijven na het beëindigen van studies. 

Er zijn verschillende initiatieven die de stad studentvriendelijk maken. Zo nemen bv. vele studenten deel aan evenenmenten of maken gebruik van de mogelijkheid om een fiets te huren (http://www.brugge.be/internet/nl/studentenstad/studentenfietsen.htm).

Foto's

(klik op de foto's om ze te vergroten)